Cultuur reis

In deze woestijnreis leer je het woestijnleven in 8 dagen kennen. Je leert met de kamelen omgaan en ze te verzorgen, vuur maken en koken, brood bakken in het zand, woestijn liederen zingen, sporen zoeken en planten herkennen.

Je maakt in ieder geval elke dag een wandeltocht. Afhankelijk van het programma breng je een aantal nachten in hetzelfde kamp door. Aan het eind van de reis kan je als een echte bedoeïen in de woestijn leven!

De reissom is inclusief:

  • overnachting eerste en laatste nacht in Djerba
  • vervoer van Djerba naar het vertrekpunt
  • maaltijden tijdens de woestijntocht

 

Ondergrondse berberwoningen, Troglodietenwoningen

De oorspronkelijke bewoners van Tunesië zijn de Berbers. Meer dan 7000 jaar geleden trokken zij vanuit Zuid- en West- Europa en de Sahara naar Tunesië. Doordat hun rust op het platteland ruw verstoord werd door landveroveraars besloten zij zich terug te trekken in de bergen. Zij groeven hun woningen in de zon om zich zo tegen de extreme zomerhitte en de strenge winters te beschermen. Via een gang komt men op de binnenplaats waaromheen de kamers in de rotsen zijn uitgehouwen. Hele families vinden hier een eenvoudig, maar veilig onderkomen. Op weg naar de woestijn komen wij door het berg gebied waar de Berbers wonen. Op de terugweg naar Djerba bezoeken wij een holwoning waar een Berber familie ons gastvrij ontvangt.

Markt in Douz

Douz is een woestijnstadje in centraal Tunesië, ook wel de poort naar de Sahara genoemd. Het is omgeven door dadelplantages. Op het centrale marktplein staan twee prachtige grote bomen en hieronder kan je  genieten van heerlijke sapjes of echte cappuccino. Er zijn leuke winkeltjes waar producten uit de streek verkocht worden: tapijten, kruiden, aardewerk, sieraden en kleding. Er is elke week een markt en er zijn talloze werkplaatsen waar je prachtige foto’s van kunt maken. Op de heen- of terug reis brengen wij een bezoek aan Douz.

Militair Museum Mareth Linie

Op onze weg naar de Tunesische woestijn kunnen wij het militaire museum van de Mareth Linie bezoeken, alwaar zich het hoofdkwartier bevond van Erwin Rommel, de beroemde Duitse veldmaarschalk uit de Tweede Wereldoorlog.

 Vertrekdata

Voorjaar 2015: neem contact op voor de reisdatum