Wandeltocht door de woestijn

De tocht voert je in vijf dagen door de woestijn. Je wandelt elke dag en aan het einde van de dag wordt er op een nieuwe plaats een kamp opgezet. Het woestijn landschap waar je doorheen loopt bestaat uit hoge en lage zandduinen, afgewisseld met gebieden met lage begroeiing zoals witte brem en andere struikgewas, soms loop je over een stenige vlakte.

Ben je moe dan kun je de reis vervolgen op een kameel. Onderweg kom je prachtige woestijnrozen tegen, fossielen en pijl- en speerpunten uit het steentijdperk. Halverwege doe je een waterput aan waar de kamelen kunnen drinken en de watervoorraad wordt aangevuld. De route is afhankelijk van het weer en de wind, maar is altijd zeer afwisselend. Je zult je ogen uitkijken en je er over verbazen dat de woestijn zo divers kan zijn.

De reis is inclusief:

  • overnachting eerste en laatste nacht in Djerba
  • vervoer van Djerba naar het vertrekpunt
  • maaltijden tijdens de woestijntocht

 

Ondergrondse berberwoningen, Troglodietenwoningen

De oorspronkelijke bewoners van Tunesië zijn de Berbers. Meer dan 7000 jaar geleden trokken zij vanuit Zuid- en West- Europa en de Sahara naar Tunesië. Doordat hun rust op het platteland ruw verstoord werd door landveroveraars besloten zij zich terug te trekken in de bergen. Zij groeven hun woningen in de zon om zich zo tegen de extreme zomerhitte en de strenge winters te beschermen. Via een gang komt men op de binnenplaats waaromheen de kamers in de rotsen zijn uitgehouwen. Hele families vinden hier een eenvoudig, maar veilig onderkomen. Op weg naar de woestijn komen wij door het berg gebied waar de Berbers wonen. Op de terugweg naar Djerba bezoeken wij een holwoning waar een Berber familie ons gastvrij ontvangt.

Markt in Douz

Douz is een woestijnstadje in centraal Tunesië, ook wel de poort naar de Sahara genoemd. Het is omgeven door dadelplantages. Op het centrale marktplein staan twee prachtige grote bomen en hieronder kan je  genieten van heerlijke sapjes of echte cappuccino. Er zijn leuke winkeltjes waar producten uit de streek verkocht worden: tapijten, kruiden, aardewerk, sieraden en kleding. Er is elke week een markt en er zijn talloze werkplaatsen waar je prachtige foto’s van kunt maken. Op de heen- of terug reis brengen wij een bezoek aan Douz.

Militair Museum Mareth Linie

Op onze weg naar de Tunesische woestijn kunnen wij het militaire museum van de Mareth Linie bezoeken, alwaar zich het hoofdkwartier bevond van Erwin Rommel, de beroemde Duitse veldmaarschalk uit de Tweede Wereldoorlog.

Vertrekdata

najaar 2014

  • zaterdag 13 december 2014 heenreis, zaterdag 20 december 2014 terugreis

voorjaar 2015

Verschillende reizen in februari, maart en april. Neem contact op voor de reisdata.