• Woestijn reis op maat

Woestijnreis op maat

Wil je in plaats van met een groep liever met je partner, het gezin of met kleine groep vrienden reizen kies dan voor een reis voor op maat. Voor minimaal 3 en maximaal 10 personen kan een reis op maat worden afgesproken. Deze reizen hebben als basis hetzelfde programma als de woestijnreis. Je kunt zelf bepalen of je in een ingericht kamp in de woestijn wilt verblijven of wilt rondtrekken of een combinatie van beide. Ook de lengte van de reis is in overleg vast te stellen tussen de 4 en de 10 dagen.

Voor minimaal 3 en maximaal 10 personen kan een reis op maat worden afgesproken. U heeft de keuze tussen een trektocht waarbij iedere dag wordt gewandeld en het kamp op een andere plaats wordt opgeslagen en het wandelen door de woestijn vanuit een of twee vaste kampen. Ook de lengte van de reis is in overleg vast te stellen tussen de 4 en de 10 dagen.

Verblijf op een vaste kampplaats in de woestijn heeft het voordeel dat ook personen op leeftijd of met een lichamelijke beperking van de woestijn kunnen genieten. De groep heeft op deze wijze de tijd en de rust met elkaar een activiteit te doen,zoals meditatie, schilderen, zingen of het beoefenen van een vechtsport. In dat geval zorgt u zelf voor een leraar en het lesprogramma.

 

Ondergrondse berberwoningen, Troglodietenwoningen

De oorspronkelijke bewoners van Tunesië zijn de Berbers. Meer dan 7000 jaar geleden trokken zij vanuit Zuid- en West- Europa en de Sahara naar Tunesië. Doordat hun rust op het platteland ruw verstoord werd door landveroveraars besloten zij zich terug te trekken in de bergen. Zij groeven hun woningen in de zon om zich zo tegen de extreme zomerhitte en de strenge winters te beschermen. Via een gang komt men op de binnenplaats waaromheen de kamers in de rotsen zijn uitgehouwen. Hele families vinden hier een eenvoudig, maar veilig onderkomen. Op weg naar de woestijn komen wij door het berg gebied waar de Berbers wonen. Op de terugweg naar Djerba bezoeken wij een holwoning waar een Berber familie ons gastvrij ontvangt.

Markt in Douz

Douz is een woestijnstadje in centraal Tunesië, ook wel de poort naar de Sahara genoemd. Het is omgeven door dadelplantages. Op het centrale marktplein staan twee prachtige grote bomen en hieronder kan je  genieten van heerlijke sapjes of echte cappuccino. Er zijn leuke winkeltjes waar producten uit de streek verkocht worden: tapijten, kruiden, aardewerk, sieraden en kleding. Er is elke week een markt en er zijn talloze werkplaatsen waar je prachtige foto’s van kunt maken. Op de heen- of terug reis brengen wij een bezoek aan Douz.

Militair Museum Mareth Linie

Op onze weg naar de Tunesische woestijn kunnen wij het militaire museum van de Mareth Linie bezoeken, alwaar zich het hoofdkwartier bevond van Erwin Rommel, de beroemde Duitse veldmaarschalk uit de Tweede Wereldoorlog.

Vertrekdata

  • data in overleg